Eindelijk: Google Maps app terug op de iPhone in iOS 6

Goed nieuws voor iedereen die zijn iPhone nog steeds niet geupdate heeft naar het nieuwe iOS 6 besturingssysteem uit angst voor de verschrikkelijke Apple Maps app. Sinds de update, nu ruim 3 maanden geleden, lag Apple enorm onder vuur omdat ze de Google Maps app bij de update vervingen door een eigen applicatie. Die app zou zo onnauwkeurig en slecht zijn dat het in sommige landen zelfs sterk wordt afgeraden om Apple Maps te gebruiken ivm gevaar voor de eigen veiligheid.

Het wachten was dan ook op de terugkeer van de Google Maps app op de iPhone. Maar dat duurde langer dan verwacht: Omdat de app altijd standaard ingebakken was geweest in iOS, was het geen gewone applicatie die makkelijk even na te bouwen was. Google ontwikkelde de app volledig opnieuw en nam daar dus ruim 3 maanden de tijd voor. Kwade tongen beweerden zelfs dat Google het rustig aan deed met het uitbrengen van de app, omdat alle negatieve PR rondom iOS 6 de Android verkopen alleen maar ten goede zou komen.

Maar vandaag is het lange wachten dan eindelijk voorbij: sinds vanochtend kan iedereen de nieuwe Google Maps app weer op het homescherm van zijn of haar iPhone installeren, en eindelijk upgraden naar iOS 6 (voor wie dat nog had uitgesteld). De nieuwe versie ziet er herkenbaar uit maar is op veel fronten wel aanzienlijk vernieuwd: Zo worden kaarten nu ook 3D weergegeven en beschikt de app over een Streetview en navigatie mogelijkheid. De app is gratis te downloaden via iTunes.