Eindelijk je complete Twitter geschiedenis downloaden

We hebben er bijna 5 jaar op moeten wachten, maar eindelijk kunnen long-time Twitter users dan nu toch hun complete Twitter geschiedenis downloaden. Tot nu toe waren alleen je 3200 laatste tweets via de site Twitter.com terug te zien. Gebruikers die al sinds het prille begin in 2007 lief en leed op de populaire microblog delen, raakte zo elke dag een stukje van hun geschiedenis op de site kwijt.

Twitter speculeerde al geruime tijd dat de tweets in de toekomst weer voor alle gebruikers beschikbaar zouden worden gemaakt. Velen dachten dat dit wellicht het langverwachte businessmodel van de dienst zou worden, aangezien veel langgebruikers erg bereidwillig blijken om voor hun tweet historie te betalen. Maar vooralsnog is de download van je Twitter archief gewoon gratis.

De functionaliteit is helaas alleen nog niet voor alle Twittergebruikers beschikbaar en wordt gefaseerd uitgerold. Gebruikers krijgen een email waarin ze geattendeerd worden op de mogelijkheid om een download van al hun tweets te maken via een link op hun Settings pagina. De download is een ZIP file die HTML en CSV bestanden bevat. Je kunt je tweets daarmee dus via een speciale webinterface bekijken, of ze exporteren naar andere toepassingen.