Eindhoven krijgt ‘grootste VR-centrum van Europa’

Wie virtual reality wil proberen, kan over twee maanden in elk geval terecht in Eindhoven. Daar zal dan het Virtual Reality Experience Center worden geopend, waar mensen een VR-bril kunnen opzetten om zich in een andere wereld onder te dompelen. Met 3000 vierkante meter moet de ruimte 100 gebruikers per uur toelaten – en dat zou het de grootste VR-ruimte van Europa maken. Volgens Eindhovens Dagblad wordt het VR-centrum op Strijp-S geopend. een plek waar veel creatieve en innovatie bedrijven samenkomen.

De Virtual Reality Experience Center zal games bieden, maar daar blijft het niet bij. De ruimte moet ook worden gebruikt voor workshops, trainingen en teambuilding – allemaal in virtual reality. Het idee is dat je samen met vrienden en collega’s bijvoorbeeld kunt racen door de wolken in een luchtschip, of samen naar een buitenaardse planeet reizen.

De locatie moet de eerste van velen worden, want de makers hebben plannen voor andere Europese landen. Het bedrijf achter de eerste locatie heeft op het moment 20 mensen in dienst. Wij vermoeden dat er nog een flinke club bij komt zodra de eerste panden openen.