Electric Jukebox verwerkt muziekstreamingdienst in stick voor in je tv

Electric Jukebox

Een muziekstreamingservice die verpakt is in een apparaat dat je in je televisie kunt pluggen. Op die manier wil Electric Jukebox streaming muziek nog toegankelijker maken dan bedrijven als Spotify, Deezer, Apple en Google al doen. Zeker voor ouderen kan dit interessant zijn.

Het apparaat gebruikt je televisie als speaker en display en de bediening regel je deels met je stem via de bijbehorende afstandbediening. Een smartphone, computer of tablet hebben gebruikers niet nodig.

De dienst zelf biedt niet alleen de mogelijkheid om te zoeken naar een artiest of album, maar bevat ook kanalen en digitale mixtapes waar je naar kunt luisteren. Onder meer populaire of aanbevolen muziek, maar er zijn ook gecureerde lijsten, samengesteld bekende mensen. Onder meer Robbie Williams, Sheryl Crow en Stephen Fry hebben hun medewerking al toegezegd.

In eerste instantie komt de Electric Jukebox alleen in het Verenigd Koninkrijk en de VS op de markt. Het apparaat kost ongeveer 240 euro en daarbij zit onbeperkt toegang tot de muziekdienst voor een jaar inbegrepen. Daarna kan een abonnement worden afgesloten zo’n 80 euro per jaar. De kanalen en mixtapes blijven altijd gratis toegankelijk.