Electron verbindt IoT-apparaten met elkaar via 3G-netwerk

Het Amerikaanse bedrijf Particle heeft een ontwikkelaarskit gemaakt waarmee je apparaten kunt verbinden met het 3G-netwerk. Met het apparaatje, Electron genaamd, wordt meteen een simkaart meegeleverd. Met de Electron kun je kleine hoeveelheden data over het mobiele netwerk versturen, wat het ding geschikt maakt voor Internet of Things-toepassingen

Particle is inmiddels begonnen met het versturen van de apparaten aan de mensen die de Kickstarter-campagne hebben gesteund. Het bedrijf haalde daarmee ruim een half miljoen dollar op. Er is ook een goedkopere variant die gebruik maakt van het 2G-netwerk.

In Nederland maakt het apparaatje gebruik van het 3G-netwerk van KPN. Om het netwerk te gebruiken, heb je een abonnement nodig. Dat kost 3 dollar per maand voor de eerste MB aan data. Aanvullende data kost vervolgens 1 dollar per MB. De Electron zelf kost je 39 dollar voor de 2G-variant en 59 dollar voor de 3G-variant, exclusief verzendkosten.

Mocht je Electron willen bestellen, zorg er dan voor dat je de U270-variant bestelt als je data over het 3G-netwerk wil versturen. De U260-versie werkt namelijk alleen op het 3G-netwerk van Noord- en Zuid-Amerika.