Elektrische Audi E-Tron GT gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur

Audi e-tron GT

Audi heeft een nieuwe blik gegeven op de Audi E-Tron GT, en daar ook meer details over gegeven, schrijft Engadget. De GT is een volledig elektrische auto, die aan het begin van 2021 op de markt moet komen.

De auto komt met maar liefst 590 PK en kan van 0 naar 100 kilometer per uur gaan in slechts 3,5 seconden. Dat is dankzij de twee motoren. Eentje zit achterin, de ander voorin. Het voertuig kan dankzij de 90 kWh-accu die onder de stoelen zit maar liefst 400 kilometer rijden op een lading.

Audi e-tron GT

Opladen

De accu kun je opladen met fast charging van maximaal 800 volt. Aan beide kanten van de kap zit een oplaadpoort en je kunt zelfs via beide poorten tegelijkertijd je accu opladen. Naar eigen zeggen kun je in 20 minuten de accu tot 80 procent vol krijgen. Ook kun je de auto draadloos opladen, al duurt dat wel langer dan wanneer je een kabel gebruikt.

Audi e-tron GT

Maar vooral het uiterlijk van de auto valt op. De auto heeft een laag profiel, duidelijke bulten over de wielen en een mooi interieur. Ook is het geheel milieuvriendelijk, en niet alleen omdat de auto elektrisch is. Zo is het leer allemaal nep en het stof komt van gerecyclede visnetten.

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT