‘Elektrische auto’s gaan automarkt vanaf 2022 echt veranderen’

Tesla zet vol in op elektrische auto’s, maar het zal nog een paar jaar duren totdat deze stroomgestuurde wagens de norm worden. Volgens onderzoeksbureau Bloomberg New Energy Finance (via Wired) gaat de eletrische auto-revolutie in 2022 dan toch eindelijk van start. Dat is dus nog maar zes jaartjes wachten.

In 2022 moet de ongesubsidieerde prijs van een elektrische auto namelijk lager liggen dan die van een auto met een benzinemotor. En als het goedkoper is om een auto met een batterijmotor te kopen, dan zal dit ook sneller gebeuren. De onderzoekers verwachten daarom dat het marktaandeel van elektrische wagens vanaf 2022 geleidelijk zal stijgen.

In 2040 is de strijd al aardig gestreden: dan moet 25 procent van alle auto’s op een batterij rondrijden. Een forse stijging vergeleken met huidige percentages, aangezien slechts 1 procent van alle auto’s wereldwijd een batterijmotor gebruikt.

Daarmee kan Tesla een aardig grote partij op de automarkt worden, maar andere automakers zitten niet stil. General Motors kondigde onlangs bijvoorbeeld de Chevy Bolt aan – een elektritsche wagen die relatief betaalbaar moet worden. In Europa komt ditzelfde voertuig op de markt als de Opel Ampera-e. Daarmee lijken traditionele fabrikanten zich nu ook alvast op deze uiteindelijk groeiende markt te storten.