Deze elektrische bus rijdt bijna 600 kilometer op een volle accu

Elektrische voertuigen kampen vaak met één groot probleem: bereik. Op een volle accu kunnen ze niet heel erg ver rijden, waardoor je vaak midden op de dag moet opladen bij zo’n groot stopcontact. Een elektrische bus lijkt dit probleem al aardig op te lossen. De Catalyst E2 Series heeft een gigantische accu, waardoor hij maar liefst 350 mijl kan rijden – omgerekend zo’n 563 kilometer.

De Catalyst-bus wordt volgens Wired gemaakt door het Amerikaanse Proterra, dat hem volgend jaar al de weg op wil sturen. Volgens de fabrikant is het bereik van de bus genoeg voor een gehele route op een dag, waardoor de elektrische bussen zonder beperkingen ingezet kunnen worden.

Daarmee kan Proterra wel eens het openbaar vervoer een stuk groener maken – maar we wachten nog eventjes af of de Nederlandse OV-bedrijven daar ook gebruik van willen maken. Zo’n elektrische bus is namelijk wel een fikse investering. Je betaalt er op het moment 799.000 dollar voor, omgerekend ruim 700.000 euro. Een gewone dieselbus kost over het algemeen de helft.