Deze elektrische helikopter heeft maar liefst 18 rotoren

Volocopter VC200

Waarom één of twee rotoren op een helikopter als het er ook, uhm, 18 kunnen zijn? Dat zal de gedachte zijn geweest van het bedrijf E-Volo. Zij hebben namelijk voor het eerst een bemande testvlucht kunnen maken met de Volocopter VC200, aldus Popular Mechanics.

Stiekem is het idee van 18 rotoren niet héél willekeurig. Door zoveel wieken in de lucht te laten draaien, kan de helikopter zonder veel bijsturen recht in de lucht blijven hangen. Veel vliegkennis is daarom niet nodig – de Volocopter is zelfs door absolute beginners rond te vliegen. E-Volo wil hiermee een consumentvriendelijke helikopter maken die net zo makkelijk te gebruiken is als bijvoorbeeld een auto.

We zagen de E-Volo-helikopter in 2013 al eens vliegen, maar toen ging het om een onbemande vlucht in een gymzaal. De nieuwe testvlucht was buiten en met iemand aan boord. Daarmee lijkt het elektrische voertuig nagenoeg klaar te zijn voor menselijk gebruik. Al moeten we wel zeggen: heel spannend was de eerste testvlucht eigenlijk niet. Bekijk de video hieronder maar eens:

De helikopter wordt van stroom voorzien door zes batterijblokken, waarmee hij in totaal twintig minuten in de lucht kan blijven. Heel ver kom je er op dit moment dus nog niet mee, maar de makers willen de vluchtduur verlengen naar een uur. Uiteindelijk moet het apparaat met 100 kilometer per uur door de lucht gaan vliegen.