Elke gloeilamp wordt slim door tussenstuk Emberlight

De doodgewone gloeilampen in je huis toch kunnen bedienen met je smartphone: dat is het idee achter de emberlight. Het tussenstukje kan aan een lamp gedraaid worden, waarna je de lamp met een app kunt bedienen. Het bedrijf dat deze tussenstukjes heeft bedacht en maakt, gaat deze maand zijn eerste lading versturen aan de mensen die het idee op het crowdfundplatform Indiegogo hebben gesteund. Daarna komt de emberlight voor iedereen beschikbaar.

Via de crowdfundactie haalde de makers eerder al ruim 300.000 dollar op. Doordat de emberlight slechts een tussenstuk is dat aan de lamp gedraaid moet worden, is het een toegankelijke manier om het licht in je huis te laten doen wat jij wil. Met de emberlight kun je bijvoorbeeld het licht aan laten gaan als je een bepaalde kamer binnenloopt of het op een voor jou gewenst moment dimmen. Dat werkt met bluetooth, maar je kunt de lampen ook van een afstandje besturen met wifi. Omdat de functionaliteit niet in de lamp zelf zit, maar in het tussenstuk, hoef je slechts een nieuwe lamp erin te draaien als die door zijn levensduur heen is.

De emberlight is nu via Indiegogo te bestellen en volgende maand wordt hij dan verstuurd. Eén emberlight kost 49 dollar, maar wordt voorlopig alleen binnen de Verenigde Staten en Canada bezorgd. Het is niet bekend of het product ook in Europa beschikbaar wordt.