Elon Musk heeft een bonus van 55 miljard in het vooruitzicht

Elon Musk kan in één klap 55 miljard dollar rijker worden. Daarvoor moet hij wel de marktwaarde van Tesla opstuwen tot 650 miljard in de komende tien jaar. In de tussentijd krijgt hij geen salaris, aandelen of bonussen. Dat meldt The Guardian.

Het bestuur van Tesla noemt dit systeem de ‘CEO performance award’. Hoe beter Elon Musk het doet, hoe meer hij binnenhaalt. De beloning wordt uitgekeerd in stappen. Musk krijgt steeds één procent van de aandelen per 50 miljard dollar die het bedrijf groeit. Tesla is op dit moment 59 miljard dollar waard. De CEO moet het bedrijf meer dan tien keer meer waard maken.

Elon Musk is goed voor Tesla

Volgens de brief die de bestuurscommissie richtte aan de aandeelhouders van Tesla, dient deze nieuwe regeling om Musk te stimuleren om het bedrijf te blijven leiden. Als de CEO het doel weet te behalen, hoort Tesla bij de meest waardevolle bedrijven ter wereld. “Elon’s compensatie is 100% in lijn met de belangen van de aandeelhouders,” staat in de brief. Volgens The Guardian dient het systeem om geruchten de kop in te drukken dat Elon Musk Tesla zou willen verlaten.

Hoe dan ook, het is in het belang van Tesla dat Elon Musk aan het roer blijft. Hij is nu al multimiljardair, maar als hij de uiteindelijke bonus binnenhaalt, mag hij zich de rijkste man ter wereld noemen. In maart stemt het Tesla-bestuur over het voorstel.