Elon Musk doneert 10 miljoen om mensheid te beschermen tegen robots

Voor de meesten van ons klinkt het misschien ongeloofwaardig, maar voor Elon Musk is het één van zijn grootste angsten; robots die gemaakt worden om de mensheid te vernietigen.

Om die reden doneert hij 10 miljoen dollar aan The Future of Life Institute, dat onderzoek doet naar de Artificial Intelligence (AI) technologie. Artificial Intelligence is volgens Musk één van de grootste bedreigingen in de wereld omdat het bij misbruik kan leiden tot vernietigende machines.

The Future of Life Institute is een denktank dat onderzoek doet naar verschillende bedreigingen die de vooruitgang van Artificial Intelligence met zich meebrengt. Musk wil dat de technologie zodanig beschermt wordt dat het niet gebruikt kan worden door misdadigers.

Musk denkt dat Artificial Intelligence de potentie heeft om de conditie van de mensheid sterk te verbeteren en kan leiden tot grote wetenschappelijke doorbraken. Echter maakt Musk zich dus ook druk om de keerzijde die de technologie met zich mee kan brengen.

Hij zegt hier het volgende over:

 This is a case where…the range go negative outcomes, some of them are quite severe. It’s not clear whether we’d be able to recover from some of these negative outcomes.

De onderzoekers hebben aangegeven erg blij te zijn met de donatie van Musk, zodat ze het onderzoek kunnen uitbreiden. “Dit zal de research een vliegende start geven.”, aldus Tom Dietterich, President van The Association for the Advancement of Artificial Intelligence.

Musk maakte zijn donatie via Twitter bekend. Eerder maakte hij via dat zelfde medium bekend dat er een testbaan voor de Hyperloop aanstaande is.