Elon Musk maakt een onderzeeër van raketonderdelen om Thaise jongens te redden

In Thailand zitten 13 jongens en hun trainer vast in een ondergelopen grot. De reddingswerkzaamheden zijn ondertussen begonnen, en Elon Musk draagt graag een steentje bij. Op Twitter zegt hij een onderzeeër te maken van raketonderdelen, om de jongens te kunnen redden. En zelfs nu het waarschijnlijk niet meer nodig is, lijkt hij door te gaan.

De jongens, lid van een voetbalteam, kwamen met hun coach vast te zitten in een grot toen ze deze aan het ontdekken waren. Vervolgens begon het hard te regenen en liep de grot onder. Daardoor is het erg moeilijk om ze te bevrijden. Musk zei te willen helpen door personeel van SpaceX en The Boring Company naar de rampplek te sturen. En hij werkt dus aan een onderzeeër.

Het gaat om een “onderzeeër op kinderformaat” dat een slang om vloeibare zuurstof op een Falcon 9-raket te vervoeren gebruikt als romp. Volgens Musk wordt het geheel “ontzettend robuust” en kan het maar liefst vier luchttanks bij zich dragen. Volgens Musk zelf is het voertuig in 8 uur te bouwen.

Reddingsactie

Het voertuig lijkt echter niet meer nodig te zijn. De jongens worden nu namelijk door duikers gered. Vier van de dertien jongens zijn de grot al uit, de rest volgt naar verwachting snel. Musk stopt echter niet met de ontwikkelingen van zijn duikbootje. “We gaan door met testen, voor het geval we hem later of voor iets anders in de toekomst nodig hebben.”

Overigens is de duikboot al wel onderweg naar Thailand, mocht hij toch nog nodig zijn.