Elon Musk noemt duiker met kritiek ‘pedo’, biedt nu excuses aan

Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla, kwam de afgelopen dagen flink onder kritiek te liggen. Een Britse duiker had kritiek op hem, waarna Musk hem op Twitter uitmaakte voor pedofiel. Nu heeft hij zijn excuses aangeboden.

Musk wilde zijn expertise en werknemers aanbieden om te helpen bij de reddingsactie van de Thaise voetballertjes die vastzaten in een ondergelopen grot. Uiteindelijk besloot hij een minionderzeeër te maken, die de jongens uit de grot moest halen. De duikboot werd door Musk naar de locatie van de reddingsoperatie gebracht.

Pedofiel

De reddingsgroep wees het idee echter van de hand. De onderzeeër zou namelijk niet door de kleine openingen van de grot passen. Bovendien waren de eerste kinderen al gered toen de duikboot aan kwam.

En toen begon de drama. Nadat alle kinderen gered waren, noemde een Britse duiker genaamd Vern Unsworth de onderzeeër een “PR-stunt”. Ook zei hij dat Musk de duikboot moet “stoppen waar het pijn doet”. Musk werd flink boos en uitte zijn woede op Twitter. “Ik daag deze man uit om de uiteindelijke reddingsvideo te zien”, aldus de topman.

Later voegde hij nog toe: “Weet je wat, laat maar. We maken een video van de duikboot terwijl deze helemaal naar Cave 5 gaat zonder problemen. Sorry pedo-gozer, je hebt er echt om gevraagd.” Later verwijderde Musk de tweets, maar niet voordat er screenshots waren gemaakt door anderen en er een storm van kritiek kwam.

Sorry

Ondertussen heeft Unsworth tegenover een Australische omroep laten weten dat hij overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen Musk. Tesla-investeerders en -aandeelhouders eisten ook dat Musk zijn excuses aan zou bieden.

Na twee dagen niets van Musk te hebben gehoord, heeft hij nu via Twitter laten weten zijn excuses aan te bieden. “Ik zei dit in woede, nadat Mr. Unsworth diverse onwaarheden vertelde en suggereerde dat ik seksuele handelingen uitvoer met een onderzeeër. Maar zijn uitspraken rechtvaardigen mijn acties tegen hem niet, waarvoor ik mijn excuses aanbiedt.”