Elon Musk stopt 100 miljoen dollar in zijn eigen The Boring Company

The Boring Company, het tunnelbedrijf van Elon Musk, heeft 112,5 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. 90 procent van de investeringen komt van Musk zelf. Dat blijkt uit ingediende documenten bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

31 investeerders stopten geld in het bedrijf. Een daarvan is dus Musk, de rest komt van “vroege werknemers”. Er waren verder geen investeerders van buiten het bedrijf betrokken bij de financiering.

Het is voor het eerst dat er een investering ingediend wordt bij de toezichthouder door The Boring Company. De zaak werd tot nu toe bekostigd door het verkopen van spullen. Het bedrijf verkocht bijvoorbeeld 50.000 petten en 20.000 vlammenwerpers. Met de vlammenwerpers werd 10 miljoen dollar opgehaald.

Auto’s vervoeren

Het tunnelbedrijf werkt aan tunnels onder steden voor vervoer. In eerste instantie wilde The Boring Company auto’s op platformen vervoeren om files te ontwijken. De auto’s zouden met een snelheid van 210 kilometer per uur vervoerd worden.

De plannen werden in maart dit jaar echter aangepast. Musk zei toen dat de tunnels en Hyperloop van het bedrijf voorrang gaan geven aan voetgangers en fietsers. “Als iemand geen auto kan betalen, krijgen ze voorrang op de auto’s”, zei de topman.