Elon Musk: ‘Tesla blijft wel op de beurs genoteerd staan’

Tesla-Model-3

Elon Musk zette een aantal weken de wereld op zijn kop door te tweeten dat hij Tesla van de beurs ging halen. De financiering zou zelfs al rond zijn. Maar dat plan is nu weer van de baan. In een blogbericht laat de topman weten dat de autofabrikant voorlopig gewoon op de beurs blijft staan.

Naar eigen zeggen heet Musk gesprekken gehad met aandeelhouders, de raad van bestuur en bedrijven als Morgan Stanley. Daar kwam een duidelijk bericht uit: “Doe dit alsjeblieft niet.”

Musk zegt in de verklaring dat het bedrijf zich nu weer gaat richten op wat het “meest belangrijk is: het maken van producten waar mensen van houden en een verschil maken voor de toekomst van het leven op aarde.”

Zes leden uit de raad van bestuur hebben ook een eigen verklaring geplaatst, waarin ze bevestigen dat het onderwerp gesloten is. Een committee om het van de beurs halen van Tesla te onderzoeken, is opgeheven.

Onderzoeken

Dat betekent echter niet dat er geen staartje komt aan de verklaringen van Musk. De Amerikaanse beurswaakhond SEC doet namelijk onderzoek naar Musk, omdat hij met zijn tweet mogelijk beursfraude pleegde. Daarnaast hebben investeerders een rechtszaak aangespannen.