Elon Musk: ‘Tesla en BMW in gesprek over kennisdeling rond elektrische auto’

Hoewel Tesla het gezicht is geworden van elektrisch rijden, beseft Elon Musk dat zijn bedrijf de kar niet alleen kan trekken. De ondernemer is daarom van plan beter te gaan samenwerken met klassieke autobedrijven om kennis en ervaring uit te wisselen. Met BMW zat de Zuid-Afrikaan intussen al om tafel, zo blijkt uit een interview.

In gesprek met Duits weekblad Der Spiegel deelt Musk dat hij met BMW in gesprek is om te kijken naar mogelijke samenwerkingen op het gebied van batterijen en oplaadstations. Een gedeelde standaard zou de interoperabiliteit tussen beide merken moeten verbeteren en weer een nieuwe duw geven in de ontwikkelingen bij medespelers.

Musk zou dan weer geinteresseerd zijn in de toepassingen van carbon door BMW in hun elektrische auto’s, de I3 en de I8. Beide auto’s bestaan grotendeel uit koolstofvezel, waardoor de auto’s stukken lichter zijn en dus langer vooruit kunnen met een volle batterij.

Helemaal als donderslag bij heldere hemel komt de houding van Musk natuurlijk niet. Deze zomer publiceerde de ondernemer al een blogpost waarin hij de gepatenteerde technologie van Tesla ‘open source’ verklaarde. “We geloven dat het toepassen van de open source filosofie ons bedrijf alleen maar sterker zal maken”, aldus Musk in juni.

Naast BMW zet Tesla hun partnership met Mercedes gewoon verder. Het Duitse bedrijf verkocht recent hun aandeel in Tesla, maar zal nog steeds actief bijdragen aan onderzoeken en kennisuitwisseling.