Elon Musk: ‘Tesla werd gesaboteerd door werknemer’

Tesla Model 3

Elon Musk stelt dat Tesla het slachtoffer is geworden van “uitgebreide en schadelijke sabotage” door een werknemer. Dat meldt Reuters op basis van een brief die Musk naar zijn werknemers stuurde. De werknemer zou onder meer gevoelige data van de autofabrikant naar derde partijen hebben verstuurd.

Musk zegt in de mail dat hij dit weekend op de hoogte werd gesteld van de sabotage. “Het is onduidelijk hoeveel hij precies gedaan heeft”, aldus Musk. “Maar wat hij tot nu toe heeft toegegeven is erg slecht. Hij zegt dat hij het gedaan heeft omdat hij promotie wilde en die niet kreeg.” Het is niet duidelijk wie de werknemer is.

Onderzoek

Tesla zou deze week verder onderzoek doen naar de beschuldigingen. Ook moet het bedrijf vaststellen of de werknemer alleen werkte, of samen met “een derde partij”. “Zoals je weet is er een lange lijst aan organisaties die Tesla willen zien sterven”, aldus Musk. Het zou gaan om oliebedrijven en concurrenten.

Het is niet duidelijk of alle beschuldigingen in de brief ook waar zijn. Een woordvoerder van het bedrijf weigerde tegenover Reuters te reageren op de e-mail.