Elon Musk: ‘Volgende Hyperloop-wedstrijd is in gebogen tunnel van 10 kilometer’

SpaceX en Elon Musk organiseren al een aantal jaar een wedstrijd voor studenten, om aan een pod voor de Hyperloop te werken. Volgend jaar ziet die wedstrijd er echter anders uit. De tunnel waar de pods in moeten gaan rijden, wordt langer en gebogen, schrijft TechCrunch.

Musk kondigde de wijzigingen aan op Twitter. Specifiek wordt de tunnel 10 kilometer lang en komt er een bocht in. Op dit moment is de tunnel voor de wedstrijd ongeveer een kilometer lang en is deze helemaal recht.

Dat is dus een flink verschil met de eerdere jaren. Hoe SpaceX het voor elkaar wil krijgen om de tunnel af te hebben, is dan ook nog niet duidelijk. Steve Davis, de president van The Boring Company, stelt namelijk dat de huidige testtunnel mogelijk nog een extra 200 meter kan ondersteunen. Dat is dus bij lange na niet genoeg.

Davis en Musk hebben dan ook besproken om de tunnel langer te maken. Volgens TechCrunch klonk het echter alsof ze een relatief kleine uitbreiding plannen voor volgend jaar. Musk droomt vooral over het bouwen van een langere tunnel die door The Boring Company gemaakt moet worden. Die tunnel moet dan over drie jaar gebruikt worden voor de wedstrijd.

Nieuwe wedstrijd

Daarnaast sprak Musk kort over een idee om een nieuwe wedstrijd te starten rondom de voornaamste missie van The Boring Company: het maken van tunnels. Musk zegt dat dat best spannend kan zijn.

“De voornaamste uitdaging is hoe je effectief een tunnel maakt, en dan zeker hoe je de ondersteunende segmenten op zijn plek zet en de aarde er effectief uit krijgt. Dat is moeilijker dan het lijkt”, aldus de CEO.