Emotiv daagt handige hackers uit om rolstoel op hersengolven te bouwen

Een wearable met een hoger doel dan het tellen van je stappen of het meten van je slaapactiviteit. Een headset om een rolstoel te kunnen bedienen via hersengolven, dat is de uitdaging waar Emotiv de deelnemers van hun hackathon volgende maand mee confronteert. Niet omdat het kan, maar omdat de 21-jarige Albert Wong hem heel hard nodig heeft.

De uitdaging is niet zozeer het maken van een rolstoel die met hersengolven te bedienen is, maar het verder werkbaar maken van de vele prototypes die er al zijn. Emotiv spreekt dan ook niet zozeer van een hackathon, maar een ‘designathon’. Het team van Emotiv kwam via omwegen in contact met de moeder van Wong, die in Silicon Valley op zoek was naar hulp voor haar zoon.

Albert, ondertussen zijn rechtenstudie afrondende, heeft al sinds zijn zesde een spierziekte en verliest de afgelopen jaren voorzichtig aan het vermogen om zijn rolstoel nog met de hand te besturen.

Emotiv’s technology has been utilized to help people with limited mobility regain some control of their surroundings, increase ease of communication and improve overall quality of life. We are eager to help Albert and would like to tap into our community

Wong zal zelf via een videostream aanwezig zijn bij de bijeenkomst, zodat de handige hackers en designers hem direct vragen kunnen stellen tijdens het ontwikkelen. In zijn speech tijdens zijn afstuderen sprak hij:  “To me, all the obstacles I weathered have been worth it as I acquired a much firmer philosophical perspective on many facets of life.”

albert_wong_graduation

Mocht je geïnteresseerd zijn en mee willen helpen, schrijf je dan hier in voor de hackathon.