EnableTalk handschoenen geven stem aan mensen met spraakstoornis

Een stem voor hen zonder stem, een nobele gedachte. Al jaren wordt er gezocht naar een brug tussen mensen met een ernstige spraakstoornis en die zonder, waar gebarentaal al geruime tijd geldt als de meest toepasbare oplossing. Maar wat nu als je die gebarentaal zou kunnen omzetten naar geluid? En, middels een smartphone app, dat geluid weer zou kunnen gaan combineren tot hele woorden of zelfs zinnen?

Het is precies wat het Oekrainse team van developers onder naam “Team QuadSquad” probeert te bewerkstelligen. Die naam gebruiken ze overigens voor een software design wedstrijd van Microsoft, waarbij het team kans maakt op $25.000 en een bron aan contacten wereldwijd om hun project daadwerkelijk op de markt te krijgen. Via de website van project “Enable Talk” kun je meer zien over hun visie, strategie, businessplannen en designs. Vooral interessant: de schetsen van de handschoenen en het uiteindelijke eerste prototype van het hun product.

In bovenstaande video – die het team gebruikte voor hun inzending voor de competitie – meer uitleg. Wat zouden de Enable Talk handschoenen een enorme stap voorwaarts betekenen in het helpen van 70 miljoen mensen wereldwijd met een spraakgebrek! Mijn stem heeft het team dus, sowieso!