Eneco komt met app om Tesla op te laden tegen gunstigste tarief

Eneco heeft vandaag de SlimLaden app gelanceerd voor de gebruikers van een Tesla. Via de app krijgen de bestuurders realtime inzicht in de meest actuele energieprijzen, zodat zij hun auto tegen het voordeligste tarief op kunnen laden. Eneco claimt hiermee de eerste speler in Nederland te zijn die een dergelijke dienst aanbied.

Vooralsnog zal de dienst alleen beschikbaar komen voor bezitters van een Tesla, omdat het merk open systemen biedt. Op den duur is het de bedoeling dat ook andere fabrikanten van elektrische auto’s, zoals Volkswagen en BMW, toegang krijgen tot de dienst.

Variërende energieprijs

De energieprijzen variëren gedurende dag doordat er verschillende piekmomenten zijn waarop energie wordt opgewekt via windmolens en zonnepanelen. Op het moment dat het hard waait of de zon volop schijnt, zal de energieprijs omlaag schieten.

Via de app kunnen gebruikers aangeven wanneer (op welk tijdstip) de Tesla opgeladen dient te worden, waarna de app de het beste moment uitzoekt om de auto te laden. Als je het moment hebt gekozen, wordt er afgerekend op basis van de op dat moment geldende energieprijs.

Eneco claimt de energieprijs elk kwartier aan te passen, waardoor het zich automatisch aanpast aan de inkoopprijs. Hiermee is Eneco in staat om energie tegen de laagst mogelijke prijs aan te bieden, waardoor Tesla-rijders de kans krijgen om hun auto zo voordelig mogelijk op te laden. Volgens de eerste gebruikers besparen zij hierdoor ongeveer één euro per nachtelijke laadbeurt.

Door vraag en aanbod van energie dichterbij elkaar te brengen hoopt Eneco optimaal gebruik te kunnen maken van de duurzame elektriciteit.