Eneco Toon: Van thermostaat met inzicht, naar het brein van je slimme huis [Adv]

In 2012 was Eneco de absolute trendsetter met de introductie van hun slimme thermostaat ‘Toon®’. Drie jaar later is Toon uitgegroeid tot een personal assistant in je huis, die sinds kort ook nog eens beschikbaar is voor iedereen – dus ook voor niet-Eneco klanten.

Langzaam maar zeker ontwikkelt de slimme thermostaat zich tot een onmisbare schakel in het huis, dankzij gemakkelijke bediening, snel inzicht in je energieverbruik en koppelingen met tal van andere diensten.

Inzicht en advies

Anno 2015 is Toon nog altijd een van de meest complete slimme thermostaten op de markt. Het heldere display geeft direct inzicht in je energieverbruik en bijbehorende kosten.

Nieuw is daarbij de toevoeging van Zon op Toon, waarbij gebruikers met zonnepanelen direct kunnen zien hoeveel energie er door hun panelen is opgewekt en wat ze hiervan verbruikt hebben.

Op basis van alle metingen kan Toon je ook nog eens helpen met besparen. De Toon Coach geeft persoonlijk advies op basis van het energieverbruik in je huis. Daarnaast kunnen gebruikers van Toon hun energieverbruik ook nog eens vergelijken met vergelijkbare huishoudens en die van vrienden.

Controle

Toe aan meer slimme gadgets in je huis? Toon is graag het brein in je slimme huis en biedt  je via de speciale apps voor smartphone en tablet niet alleen controle over de thermostaat in je huis, maar tal van andere zaken.

Want naast de uitbreiding naar zonnepanelen werkt het platform van Toon ook samen met een slimme rookmelder die direct op je smartphone kan laten weten wanneer er rook in huis is en slimme stekkers, waarmee je apparaten op afstand aan en uit kan zetten en inzicht krijgt in het energieverbruik ervan. Daarnaast kun je met Toon ook de slimme Philips Hue lampen bedienen.

philips_hue

Toekomst

Hoewel Toon intussen al een kleine 3 jaar op de markt is, staan de ontwikkelingen rond de thermostaat en het platform alles behalve stil. Door middel van software-updates wordt Toon regelmatig voorzien van nieuwe functies. In de komende periode wil Eneco Toon ook gaan inzetten op nieuwe innovatieve functies en diensten zoals bijvoorbeeld Ketelcomfort; een cv-ketel dienst met storing notificaties en hulp op afstand.

Wil je meer weten over hoe Eneco Toon nu en in de toekomst het brein kan zijn van je slimme huis? Klik dan hier.