Energizer maakt herlaadbare batterijen door te recyclen

Energizer batterij

De Amerikaanse batterijmaker Energizer wil een einde maken aan milieuproblemen veroorzaakt door batterijen. Door oude batterijcellen te gebruiken bij de productie van nieuwe exemplaren, voorkomt het bedrijf dat de verzamelde batterijen het milieu op termijn vervuilen.

Eerder slaagde Energizer er al in om een nieuwe batterij te maken met behulp van gebruikte exemplaren. Nu heeft het bedrijf een manier gevonden om een herlaadbare variant te maken met behulp van de oude onderdelen.

Een goede eerste stap, maar daarmee is de fabrikant er nog niet. Op het moment bestaan de recyclebatterijen uit slechts 4 procent oude materialen – de rest van de accu wordt dus van nieuwe onderdelen gefabriceerd. Dat is eerder een symbolisch percentage, waarmee milieuproblemen nog niet worden opgelost.

Op termijn wil Energizer daar verandering in brengen. In 2025 hoopt de batterijmaker dat 40 procent van de batterijen bestaat uit gerecycled materiaal. Daarmee moeten batterijen op termijn groener worden, maar wellicht ook goedkoper. Het gerecyclede materiaal zou immers de stoffen kunnen vervangen die nu nog op andere manieren worden verworven.