Epson demonstreert Moverio APX Smart Glasses tijdens Google I/O

Natuurlijk was er tijdens Google I/O vorige week veel aandacht voor Google Glass. Maar naast de bril van Google en de sport-versie van Recon was er nóg een fabrikant aanwezig met een slimme bril. Epson demonstreerde de Moverio Smart Glasses. Duidelijk een prototype, maar daarom niet minder interessant.

Dat er nog een wereld aan werk voor Epson aan de winkel is, blijkt wel uit het ontwerp van de huidige versie. Een immense bril met genoeg plastic om een klein glijbaantje van te smelten. Maar interessant om twee redenen.

Ten eerste even kijken naar de onderstaande demonstratie. Epson toont een zogenaamde “3D videowall” gebouwd op de API van YouTube. Het geeft direct aan dat Epson een hele open benadering zoekt voor de software development. Hoewel het niet duidelijk wordt welk OS er gebruikt wordt voor de bril, is de kans groot dat het een variant van Google’s Android betreft.

Just one of the groundbreaking apps created for our platform, we hope it inspires developers attending Google I/O to create their own vision of the future with Moverio

Dan de manier waarop de bril de video’s (of andere data) projecteert. Waar Google en Recon kiezen voor een klein display in de hoeken van je zichtveld, kiest Epson voor een groot display midden in je zichtsveld. Om je een idee te geven, de projectie van Epson is te vergelijken met een zwevend display van liefst 80″ recht voor je neus.

In tegenstelling tot Google en Reckon lijkt Epson zich overigens ook meer te richten op bedrijven en ziekenhuizen dan op de consumentenmarkt. Tijdens Google I/O lieten meerdere medewerkers van het bedrijf zich ontvallen dat ze het voor zich zagen dat een chirurg de bril draagt voor meer insights tijdens een operatie.

De door APX aangepaste Moverio bril is trouwens niet hetzelfde als de Moverio BT-100 die sinds kort te koop is. Speciaal voor Google I/O werd deze versie van de bril uitgerust met een bewegingssensor, GPS en camera.