Equifax: Hackers stelen data van 143 miljoen Amerikanen

Equifax

Via een datalek bij kredietbureau Equifax kwamen de gegevens van 143 miljoen Amerikanen op straat te liggen. Zo maakte het kredietbureau gisteren bekend in een verklaring. De databreuk wordt nu al gezien als één van de grootste tot nu toe en raakte 44% van de Amerikaanse bevolking.

Database lek

Het kredietbureau maakt bekend dat hackers tussen mei en juli dit jaar gebruik maakten van een zwakke plek op de website. Via deze lek konden zij een database van de Amerikaanse website binnendringen. De hackers hadden zo toegang tot namen, geboortedata, adressen en zelfs persoonsnummers. Ook kentekennummers en creditcarddata werden buitgemaakt.

Naast Amerikanen werden ook Canadezen en Britten getroffen door de databreuk. Mensen die willen weten of hun data vrijgekomen zijn, kunnen hun achternaam en persoonsnummer invoeren op een speciale website pagina. Arstechnica meldt echter dat ook deze website niet volledig veilig is.

Aandelen

De kredietbeoordelaar ontdekte het datalek op 29 juli na een intern onderzoek. Op 1 en 2 augustus, kort na de ontdekking van de cyberaanval, verkochten drie directieleden hun aandelen in het bedrijf. De aandelen hadden een totale waarde $1.8 miljoen. In een verklaring vertelt het bedrijf echter dat de directieleden op dat moment nog niet op de hoogte waren van het incident. Na de bekendmaking van de cyberaanval daalden de Equifax aandelen met 13%.