Equifax vindt in half jaar tijd nog eens een 5 miljoen slachtoffers van hack

Equifax

In het afgelopen half jaar heeft het Amerikaanse kredietbureau Equifax 4,9 miljoen extra slachtoffers gevonden van een hack. Dat meldt Reuters. Het bedrijf meldde in september vorig jaar dat de persoonsgegevens van 143 miljoen Amerikanen bij de hack buit waren gemaakt.

Nu zeggen ze nog eens 2,4 miljoen slachtoffers te hebben gevonden. Het kredietbureau meldde in oktober ook al dat ze nog 2,5 miljoen extra slachtoffers hadden gevonden. In totaal ligt het aantal slachtoffers nu op 147,9 miljoen. De slachtoffers die nu bekend zijn geworden werden in eerste instantie niet meegeteld, omdat van hen alleen rijbewijzen zijn buitgemaakt en geen burgerservicenummers.

Equifax

Equifax en andere kredietbureaus verzamelen persoonlijke informatie van consumenten. Aan de hand daarvan wordt hun kredietwaardigheid beoordeeld. Die informatie wordt door onder meer banken gebruikt om te bepalen hoeveel rente zij die klant berekenen.

De hack bij het kredietbureau wordt door procureur-generaals uit elke Amerikaanse staat onderzocht. Daarnaast zijn er meer dan 240 rechtszaken aangespannen.