Eric Schmidt: ‘Google Glass te belangrijk om zomaar mee te stoppen’

Ondanks het feit dat Google Glass geen doorslaand succes is geworden, zal Google de technologie niet zomaar overboord gooien. Volgens Eric Schmidt, topman bij Google, is de technologie te belangrijk om zomaar mee te stoppen en heeft het project tijd nodig, zo tekent The Wall Street Journal op.

Begin dit jaar besloot Google om de eerste editie van Glass uit de distributie te halen, waarna ook het ‘Explorer programma‘ werd stopgezet. Om het project van de ondergang te redden werd Tony Fadell aangesteld om het product klaar te stomen voor de consumentenmarkt. De nieuwe versie van Glass zal goedkoper zijn en beschikken over een langere batterijduur. Daarnaast is het aan Fadell om de problemen rondom privacy en ‘Glassholes’ op te lossen.

Volgens Schmidt is Google Glass daardoor nog springlevend:

Het is een groot en belangrijk platform voor Google. Nadat we het Explorer programma stopten, suggereerden de media direct dat wij het project helemaal zouden cancelen. Dat is niet waar, Google neemt risico’s en niets wijst erop dat wij het project willen beëindigen.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, refereert de topman van Google aan zelfrijdende auto’s. “Zijn zelfrijdende auto’s een teleurstelling omdat je ze nu nog niet op de weg ziet? Zulke projecten hebben tijd nodig, net als Google Glass”, aldus Schmidt.