Etsy bereidt beursgang voor

Etsy komt naar de beurs. Nadat diverse media eerder al speculeerden over een mogelijke beursgang van Etsy, maakt het bedrijf nu een eind aan alle geruchten. Via een persbericht heeft Etsy bekend gemaakt dat het de eerste documenten heeft ingediend voor een IPO.

Vannacht heeft het bedrijf de eerste stukken voor een IPO ingediend bij de US Securities and Exchange Commission (SEC), de instantie die alle aanvragen voor een IPO in behandeling neemt. Zoals gebruikelijk dient ook Etsy zich aan de tijdelijke ‘zwijgplicht’ te houden, waardoor het bedrijf weinig tot geen details bekend kan maken. Het bedrijf laat zich bijstaan tijdens de beursgang door Goldman, Sachs & Co. and Morgan Stanley & Co. LLC.

Etsy, een online marktplaats voor zelfgemaakte spulletjes, is van plan om 100 miljoen dollar op te halen met de beursgang. Het bedrijf zal onder de naam ‘ETSY’ op de lijst komen van de NASDAQ.

In 2014 wist het bedrijf een omzet te draaien van ruim 195 miljoen dollar. Naar eigen zeggen gebruiken momenteel 1,4 miljoen personen de dienst om spullen te verkopen, terwijl 19,8 miljoen personen de site bezoeken als koper.

Het is nog niet bekend hoe veel aandelen er beschikbaar komen en welke prijs daarmee gemoeid is.