EventsTag: op afstand communiceren met ouderen in het bejaardenhuis

Als je dol bent op je opa of oma, dan wil je ze het liefst zo vaak mogelijk zien. Kun je niet zo vaak bij ze langs als je zou willen, dan biedt EventsTag mogelijk uitkomst.

EventsTag is een nieuw initiatief, dat gelanceerd wordt in Groot-Brittannië. Het concept is eigenlijk heel simpel: EventsTag zorgt voor een groot beeldscherm in een verzorgingstehuis. Familie en vrienden kunnen vervolgens vanuit huis foto’s, video’s of berichten doorsturen naar de ouderen, zodat zij ze kunnen bekijken op het scherm. We horen je denken: dat kan toch allang via een tablet of smartphone? Dat klopt, maar lang niet elke 70-plusser weet hoe deze apparaten werken.

Gebruikers kunnen berichten op het scherm plaatsen door gebruik te maken van speciale hashtags. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat de oudjes ongepaste foto’s te zien krijgen, want EventsTag checkt alle berichten voor ze op de schermen voorbij komen. Daarnaast kunnen verzorgingstehuizen er ook voor kiezen om zelf nogmaals naar de posts te kijken.

“Onze bevolking wordt steeds ouder en we leven steeds verder bij elkaar vandaan, dus wij denken dat er behoefte is aan nieuwe manieren om contact te onderhouden met ouderen”, aldus initiatiefnemer Dan Strang. “Dankzij EventsTag kunnen de ouderen bijvoorbeeld genieten van de vakantiefoto’s van hun kleinkinderen, zonder dat ze iets hoeven snappen van smartphones of internet.”