Evernote trekt stekker uit Pebble-app, Clearly en meeste Skitch-applicaties

Een pijnlijke dag voor fanatieke Evernote-gebruikers: het bedrijf heeft aangekondigd te stoppen met een aantal applicaties en diensten. Zo wordt binnenkort onder andere de Pebble-app van Evernote verwijderd en wordt ook de ontwikkeling van webextensie Clearly gestaakt. Het annotatieprogramma Skitch zal verdwijnen op alle platformen zoals Android en iOS, met als enige uitzondering de Mac.

Met deze beslissingen probeert Evernote de focus te herpakken. Het bedrijf zegt zich voortaan volledig te richten op de ontwikkeling van de hoofd-app van Evernote, waarin de functionaliteit van browserextensie Clearly bijvoorbeeld al verwerkt zou zitten. Hetzelfde moet voor Skitch gelden, al blijkt de Mac-app populair genoeg om beschikbaar te houden.

Pebble-bezitters zullen vermoedelijk het hardst balen: hun platform wordt met de keuze niet meer door Evernote ondersteund, iets wat waarschijnlijk ook nooit meer het geval zal zijn. Evernote stuurt Pebble-bezitters namelijk door naar Powernoter, een onofficiële applicatie met vergelijkbare functies.

Overigens houdt niks gebruikers tegen om de Clearly-extensie, Pebble-app en Skitch-applicaties gewoon te blijven gebruiken. Volgens Evernote blijven ze gewoon werken nadat ze op 22 januari uit de respectievelijke app-winkels worden gehaald. Ze worden alleen niet meer ondersteund. Werken de apps niet meer door bijvoorbeeld een grote OS-update of een aanpassing bij Evernote? Dan zal dit probleem niet meer worden opgelost.