Evernote Wear – Platform voor slimme notities op smartwatch

Nu wearables steeds meer in het straat- en sportbeeld verschijnen is het begrijpelijk dat er platformen ontstaan rond die ontwikkeling. Het Android Wear platform is een veelbelovend platform voor – niet heel verrassend – het Android besturingsysteem. Inmiddels zijn er al meerdere apps ontwikkeld op het Android Wear platform en nu is Evernote eveneens op de trein gesprongen.
Het populaire omni-aanwezige digitale notitieboek heeft de standalone applicatie Evernote Wear gelanceerd in de Google Play Store. Met deze applicatie kun je notities en lijstjes maken op je smartwatch zonder je telefoon uit je zak te halen.
De volledige lijst met functionaliteiten bestaat uit:

  • Maak een notitie of to-do met simpele stemcommando’s a la Google Now of Siri
  • Bekijk een notitie op je telefoon, vergrendel het scherm en de notitie verschijnt op je horloge
  • Tik op je horloge om to-do’s af te vinken
  • Zoek naar notities door de zoektekst in te spreken
  • Zoek notities die je rond je huidige locatie hebt gemaakt
  • Bekijk relevante notites op je horloge voor afspraken die in je agenda staan
  • Bekijk eerdere notities voor terugkerende bijeenkomsten

Dit is een eerste uiting van de strategische weg die Evernote in slaat om meer rondom wearables te ontwikkelen. De zoekfunctionaliteit op het horloge zal ongetwijfeld in de richting zijn van de “descriptive search” die nu al beschikbaar is in de engelstalige OSX versie van Evernote. Ik ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld en hoe deze nieuwe app uiting geeft aan de visie van Evernote om “de ultieme producten voor kenniswerkers” te maken. Nu Evernote dit al voor Android heeft ontwikkeld is het wachten op de variant voor iOS die mogelijk in het najaar verschijnt.