&Samhoud brengt VR-bioscoop naar diverse Europese steden; extra voorstellingen in Amsterdam

De eerste VR-bioscoop is een succes. Mediabedrijf &samhoud organiseerde de eerste (tijdelijke) virtual reality-bioscoop in oktober in Amsterdam en maakte al snel bekend hetzelfde te gaan doen in diverse Europese steden. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat er extra voorstellingen komen in Amsterdam.

In tegenstelling tot een normale bioscoop krijgt iedereen in de VR-bios een Samsung Gear-VR over zijn hoofd getrokken samen met een koptelefoon. Kijkers krijgen twee kortere VR-films te zien. In die films kunnen ze 360-graden om zich heen kijken wat er tot leidt dat uiteindelijk iedereen iets anders gezien heeft.

Op de website van &samhoud kun je precies zien naar welke steden de VR-bioscoop gaat: een vaste locatie staat vooralsnog niet op de planning. Aan de Passeerdersgracht in Amsterdam is de pop-up bioscoop van 18 tot en met 23 december open: kaartjes zijn te koop vanaf 12,50 euro. Je bent overigens niet zoveel tijd kwijt als bij een normale voorstelling: de VR-films nemen in totaal maar een half uur in beslag.