EyeSight ontwikkelt VR-besturing die Google gisteren had moeten aankondigen

Onder de noemer Daydream lanceerde Google gisteren een platform om mobiele virtual reality naar een hoger niveau te tillen. Onderdeel daarvan was een referentiemodel dat Google ontwierp voor virtual reality-headsets en een bijbehorende controller. Deze afstandsbediening registreert bewegingen en heeft erg veel weg van de Wii-mote van Nintendo.

Goede ontwikkeling natuurlijk, maar waarom zou je iets in je hand moeten houden? Want terwijl Google knutselde aan de remote, ontwikkelde de Israëlische startup eyeSight de mogelijkheid om virtual reality te besturen met enkel je handen. EyeSight ontwikkelde al langer zogenaamde gesture controls voor allerlei toepassing en is nu aan de slag gegaan met de Samsung Gear VR.

In de demovideo zie je hoe je knoppen in een menu kunt indrukken met je vingers in de lucht. Dat lijkt verdacht veel op wat Google gisteren demonstreerde, maar dan met een afstandbediening. Er is geen extra hardware voor de technologie van eyeSight nodig, het bedrijf gebruikt de camera die al in de smartphone zit. Vereiste is wel is dat die niet wordt afgedekt door de VR-bril.

Het is nog een concept en er moet nog veel aan doorontwikkeld worden. Tegen TechCrunch vertelt eyeSight dat het bedrijf hoopt op korte termijn een SDK te ontwikkelen zodat ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen.