Facebook aangeklaagd door BlackBerry wegens patentschending in chatdiensten

Facebook

BlackBerry heeft Facebook aangeklaagd voor patentschending. Volgens de telefoonfabrikant gebruikt het sociale medium gepatenteerde technieken in de chatdiensten van Facebook, Instagram en WhatsApp. Dat meldt NU.nl.

Het sociale medium van Mark Zuckerberg kopieerde volgens BlackBerry een breed palet aan functies. Het gaat om technieken voor het versleutelen van berichten, maar ook om simpele functies als het tonen van het aantal ongelezen berichten aan de hand van een getal.

BlackBerry wil nu dat de apps en websites van Facebook, Messenger, Workplace Chat, WhatsApp en Instagram niet meer aangeboden worden. Het Canadese bedrijf stelt dat het sociale medium heeft voortgeborduurd op “BlackBerry’s uitvindingen”.

Zielige staat

Facebook zegt de juridische strijd met BlackBerry aan te gaan. Het sociale medium zegt dat de rechtszaak de “zielige staat” van de chatwereld weergeeft. “Nu BlackBerry zelf niet meer vernieuwt, probeert het te profiteren van de innovaties van anderen.”

BlackBerry is in 2016 gestopt met de ontwikkeling van smartphones. Sindsdien houdt het bedrijf zich bezig met software en het licentiëren van zijn patenten.