Facebook advertising gaat steeds verder: Targeting op basis van email en telefoonnummers

Vanaf vandaag is het voor grote adverteerders mogelijk hun eigen klantenbestand te uploaden naar Facebook en deze dataset te matchen met bestaande Facebook profielen. Partijen die op dit moment al over de telefoonnummers of emailadressen van hun klanten beschikken, kunnen hier dus nu de bijbehorende Facebook profielen bij gaan zoeken en hier advertentiecampagnes op gaan inzetten.

Het is bekend dat advertising een enorme inkomstenbron is bij Facebook, maar sinds de teleurstellende beursgang wordt nu blijkbaar alles op alles gezet om die revenue up to par te houden. Facebook benadrukt dat adverteerders niet achter gegevens kunnen komen van mensen die nog niet in klantenbestand zaten.

De nieuwe functionaliteit in Facebook advertising was al een tijdje beschikbaar voor een selecte testgroep, maar nu wordt het product dus naar alle grote adverteerders uitgerold. Die kunnen straks een CSV bestand van hun klantendatabase direct uploaden om de matching te laten plaats vinden. De database wordt daarna door Facebook gehost.