Facebook test functie om berichten op tijdlijn tijdelijk te negeren

Facebook GIF

Facebook test een functie om berichten op een tijdlijn tijdelijk te negeren. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegen TechCrunch, nadat de site een snooze-knop ontdekte. Met de knop kun je zorgen dat je de komende 24 uur, 7 dagen of 30 dagen geen berichten van bepaalde personen of bedrijven op je tijdlijn ziet.

De optie zit in het drop-downmenu dat bij elk bericht te vinden is. Facebook had al een optie om gebruikers of pagina’s permanent te ‘ontvolgen’. Ook met die functie verschenen berichten van die gebruikers of pagina’s niet langer op je tijdlijn, zonder die persoon te ‘ontvrienden’ of de pagina niet langer te liken.

Uit screenshots van TechCrunch blijkt dat de permanente ontvolg-knop is vervangen door een ‘ontvolg of snooze’-knop. De functie lijkt vooral handig om vrienden of pagina’s die in korte tijd veel posten, tijdelijk van je tijdlijn te laten verdwijnen.

TechCrunch spotte de snooze-knop vandaag op de desktopversie van Facebook in de Verenigde Staten. Een woordvoerder van Facebook zegt tegen TechCrunch dat de knop bedoeld is om mensen meer controle te geven over hun tijdlijn. Hoe lang het advertentiebedrijf de knop gaat testen en wanneer hij wereldwijd beschikbaar wordt, is niet bekend.