Facebook blijft ondanks turbulent 2018 groeien

Facebook

Facebook heeft op zijn zachtst gezegd een turbulent 2018 gehad. Het jaar was gevuld met diverse privacy-schandalen en ander slecht nieuws voor het sociale medium. Maar toch blijkt het bedrijf nog altijd te groeien. Het platform zelf zag bijvoorbeeld een stijging van 9 procent in zijn dagelijks actieve gebruikers, meldt The Verge.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg in het vierde kwartaal van 2018 naar 1,52 miljard mensen, een stijging van 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal maandelijkse gebruikers steeg ook met 9 procent naar 2,32 miljard mensen.

Verder zag het bedrijf zijn omzet voor het kwartaal stijgen naar 16,91 miljard dollar, met een winst van 2,38 dollar per aandeel. De omzet voor heel 2018 kwam uit op 55,8 miljard dollar, een stijging van 37 procent ten opzichte van 2017. De winst kwam uit op 22,1 miljard dollar, een stijging van 38,8 procent.

Samenvoeging apps

CEO Mark Zuckerberg reageerde bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers ook op het gerucht dat Facebook werkt om Messenger, WhatsApp en Instagram samen te voegen in een enkel platform. Zuckerberg zei dat het bedrijf dit inderdaad overweegt, maar het project niet voor 2020 zou verschijnen, meldt The Verge.

“We zitten in een vroeg gedachteproces over de integratie”, aldus Zuckerberg. “Er is nog veel meer wat me moeten uitvogelen.” Details over het plan gaf de CEO niet. Wel zei hij dat Facebook wil dat de end-to-end-encryptie van de apps consistent is op de drie platformen.

Foto: Shutterstock.com