Facebook in de problemen? Wereldwijd dagelijks gebruik met 50 miljoen uur afgenomen

Het wereldwijde dagelijkse gebruik van Facebook is met ongeveer vijftig miljoen uur gedaald. De oorzaak zijn de veranderingen aan de nieuwsfeed. Dat heeft oprichter en directeur Mark Zuckerberg bij de bekendmaking van de jaarcijfers van het sociale medium gezegd, meldt NU.nl.

Onlangs maakte Zuckerberg bekend dat er meer berichten van familie en vrienden in de nieuwsfeed terecht komen, zodat deze persoonlijker wordt. Een aantal van de maatregelen om dit te bereiken hebben al effect gehad, aldus de directeur. Daardoor wordt er nu dus veel minder tijd op het sociale medium doorgebracht.

Moeilijk jaar

Zuckerberg stelt dat het qua cijfers een goed jaar was voor het bedrijf, al was het ook “moeilijk”. Hij doelt daarmee op de kritiek die het platform kreeg vanwege zijn rol in de verspreiding van nepnieuws en de Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Om de aanwezigheid van nepnieuws en extremistische of gewelddadige content tegen te gaan, werden de afgelopen tijd diverse wijzigingen doorgevoerd.

Jaarcijfers

In het afgelopen jaar boekte Facebook 47 procent meer omzet ten opzichte van een jaar eerder. In totaal zette het bedrijf 40,6 miljard dollar op, tegenover ruim 27,6 miljard dollar in 2016. De netto jaarwinst is 15,9 miljard dollar, 56 procent meer dan een jaar eerder.

Ook nam het maandelijks actieve gebruikers op het sociale medium toe met 14 procent. Daarmee komt het totaal aantal uit op 2,13 miljard. Drie maanden eerder was dat nog 2,07 miljard.

De foto bij dit artikel is door Thoroughly Reviewed beschikbaar gesteld onder Creative Commons BY 2.0.