Facebook en Instagram passen de weergave van hun reacties aan

Facebook en Instagram passen beide aan hoe reacties worden weergegeven op hun platformen. Dat maakten de beide sociale media dinsdag bekend.

Instagram rolt de komende weken het gelaagde reactiesysteem van Facebook uit. Dat betekent dat reacties op reacties niet meer onder elkaar gezet worden, maar in zogenaamde threads verschijnen. Op Facebook kun je die threads uitklappen door er op te klikken. Het nieuwe reactiesysteem moet de komende weken beschikbaar worden via een update voor iOS en Android.

Instagram reacties

Facebook

Facebook past op zijn beurt ook de reacties aan. Waar je eerder berichten op een witte achtergrond zag, komen er nu tekstwolkjes die we kennen uit Facebook Messenger. Profielfoto’s worden daarbij als ronde afbeeldingen getoond, in plaats van de huidige vierkante vormen.

Facebook reacties

Daarnaast wordt het kleurcontrast in de nieuwsfeed groter, zodat je de tekst beter kunt lezen. Ook de link previews worden groter en de icoontjes voor Like, Comment en Delen worden aangepast. Verder krijg je ook in de nieuwsfeed ronde profielfoto’s te zien, in plaats van vierkante.

Deze nieuwe layout moet in de komende weken beschikbaar worden.