Facebook gaat Amerikanen helpen bij het kiezen tussen de presidentskandidaten

Ondertussen weten we echt wel wie er strijden om het Amerikaanse presidentschap. Maar tussen al het (verbale) geweld door, vergeten we wel eens waar ze precies voor staan. Voor de Amerikanen is dat een groot probleem, want volgende week moeten ze al gaan stemmen. Facebook wil de Amerikanen daar dan ook bij gaan helpen, schrijft Recode.

Facebook heeft een nieuw onderdeel voor haar website gemaakt, waarmee je door alle onderwerpen kunt scrollen die specifiek voor jou interessant zijn. Vervolgens kun je – natuurlijk – met vrienden delen op wie en wat je gaat stemmen. De vraag is natuurlijk of de antwoorden hier op ook vriendelijk zijn, gezien de strijd tussen de kampen van Clinton en Trump op zijn zachtst gezegd hevig is. Maar Facebook hoopt dat je op deze pagina aan de informatie kunt komen die je nodig hebt, tussen de hevige discussies in je News Feed door.

Het sociale medium benadrukt dat alle informatie onpartijdig is. Deze informatie komt namelijk van de pagina’s van de kandidaten zelf en van het Center for Technology and Civic Life. Opvallend is echter wel dat je je adres moet invullen, omdat Facebook zo kan bepalen welke onderwerpen interessant zijn voor jouw locatie. Hoewel het adres niet zichtbaar is op je profiel, zullen veel mensen hier niet blij mee zijn. Facebook kan de informatie immers weer voor andere doeleinden gebruiken.