Facebook gaat concurreren met gamestreamdienst Twitch

Facebook wil zijn livestreamfunctie niet beperken tot alleen maar smartphonevideo’s. Het sociale netwerk is ook van plan om games in je tijdlijn te streamen – een initiatief waarvoor in eerste instantie wordt samengewerkt met ontwikkelaar Blizzard. Daarmee wordt Facebook een gamestreamdienst.

De Blizzard-games Overwatch, Starcraft II, Diablo, Heroes of the Storm, Hearthstone en World of Warcraft worden allemaal voorzien van een Go Live-knop, waarmee een livestream van het spel rechtstreeks naar Facebook wordt gestuurd. Vrienden op het sociale netwerk krijgen dan net als met Facebook Live-video’s een filmpje in hun tijdlijn te zien, waarmee ze live met het spelvoortgang mee kunnen kijken.

Met de nieuwe functionaliteit stort Facebook zich ineens in een nieuwe markt, waarop ook flink wordt geconcurreerd. Streamingdienst Twitch is al jaren één van de grootste livelocaties voor games en Google opende eerder nog de aanval met YouTube Gaming.

Toch kan Facebook hier wel eens een kans maken. Het sociale netwerk heeft immers een gigantisch aantal gebruikers – en Blizzard is één van de populairste gamemakers ter wereld. De nieuwe Blizzard-game Overwatch had na iets meer dan een week bijvoorbeeld al 7 miljoen spelers. Daarnaast zijn de Blizzard-games grotendeels online multiplayertitels, die vaak via livestreams voor bijvoorbeels e-sports worden gevolgd. Het is nu afwachten tot andere ontwikkelaars de Facebook-functie mogen gebruiken.