Facebook gaat samenwerken met Limburgs bedrijf

Facebook is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf FB4. De eigenaar van het bedrijf is de 27-jarige Lars Pacbier. Zijn bedrijf FB4 is gevestigd in Limburg en helpt bedrijven met het opzetten van social media-campagnes.

Pacbier begon twee jaar geleden met zijn eigen bedrijf en heeft inmiddels tien mensen in dienst. Op dit moment houdt FB4 175 Facebookpagina’s en LinkedIn-profielen bij. De pagina’s worden voorzien van unieke content en worden wekelijks ververst. Deze content bestaat niet alleen uit tekst, maar ook uit foto’s en video’s. FB4 zorgt er dus voor dat bedrijven zich niet meer druk hoeven te maken over hun online identiteit. En dat is ook Facebook opgevallen. Pacbier werd twee weken geleden gebeld door een Nederlandstalige medewerker van de social media-gigant uit Lissabon.

Facebook ziet in FB4 een ideale partner. De samenwerking zal vooral bestaan uit het monitoren van het werk dat gedaan wordt door het Limburgse bedrijf. Volgens Pacbier weet zijn bedrijf precies wat mensen leuk vinden op het sociale platform en daar kan Facebook op zijn beurt weer z’n voordeel mee doen. Daarnaast wordt FB4 ook betrokken bij de nieuwste features van het platform. Pacbier heeft wekelijks contact met een medewerker van het hoofdkantoor in Dublin. Het doel is om de bedrijfspagina’s een zo’n groot mogelijk bereik te geven. Daarnaast helpt Facebook het Limburgse bedrijf ook om Instagram op een professionele manier in te gaan zetten.