Facebook gaat samen met Unity een serieus gamesplatform bouwen

Facebook Games

Spelletjes spelen op Facebook is natuurlijk niks nieuws – we krijgen jarenlang opdringerige speelverzoeken van vrienden die diep in Farmville zitten. Het lijkt er echter op dat Facebook zijn gamesgedeelte een stuk serieuzer wil gaan nemen. Het bedrijf zegt samen met gamesmotorbouwer Unity te werken aan een zelfstandig platform voor de pc, dat via een downloadbaar programma toegankelijk zal zijn voor gamers. TechCrunch heeft de details.

Heb je het Facebook Games-platform geïnstalleerd, dan kun je daarop spellen installeren en spelen. Daarbij gaat het om de casual spellen die Facebook al langer aanbiedt, maar er zullen ook ports van mobiele spellen op iOS en Android voor verschijnen. Tot slot wil Facebook de wat meer hardcore titels op het platform krijgen. Daarmee zou het bedrijf gaan concurreren met gameswinkels zoals Steam van Valve, waar die titels op dit moment beschikbaar zijn.

De samenwerking met Unity is daarbij belangrijk. Het bedrijf maakt de software waarmee veel games worden ontwikkeld. Zij maken een snelle tool om iedere game op het platform van Facebook aan te bieden. Tot voor kort moesten ze flink wat codetrucs gebruiken om op de website van Facebook games te publiceren.

Het is nog onduidelijk wanneer we via de losstaande Facebook-software kunnen gamen. Op het moment wordt er enkel een alphaversie aan ontwikkelaars aangeboden, om het systeem vast mee te proberen.