‘Facebook kondigt apparaat voor videobellen deze week aan’

Facebook

Facebook zou volgens ingewijden van Cheddar deze week zijn apparaat voor videobellen aankondigen. Het apparaat zou vergelijkbaar zijn met de Amazon Echo Show. Zo krijgt het sociale functies en twee schermgroottes. Het grotere apparaat zou 400 dollar kosten, de kleinere 300 dollar.

De zogenaamde Portal krijgt een privacyschuifje, mocht je de camera even niet willen gebruiken. De camera zelf gebruikt kunstmatige intelligentie om mensen in beeld te herkennen en ze te volgen als ze door een kamer lopen.

Verder krijgt de Portal de spraakassistent Amazon Alexa, waarmee je met spraakopdrachten muziek kunt laten afspelen en apparaten in huis kunt besturen. Ook kun je video’s bekijken, recepten inzien en het nieuws opvragen. Werknemers van Facebook zouden het apparaat al getest hebben in hun eigen huis.

F8

Facebook zou in eerste instantie van plan zijn om de Portal aan te kondigen tijdens de F8 ontwikkelaarsconferentie in mei. Rond die tijd was het echter verwikkeld in het Cambridge Analytica-schandaal. Topmensen binnen het bedrijf besloten de aankondiging toen uit te stellen.