Facebook laat je voor eeuwig live streamen

Met Facebook Live is het al even mogelijk om negentig minuten lang een livestream te maken. Maar binnenkort wordt het mogelijk om zo lang te blijven streamen als je zelf wil, zelfs als dit voor eeuwig is, meldt TechCrunch.

De feature heet “continuous live video” en komt binnenkort naar Facebook’s uitzendpartners, die het vervolgens kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een live feed van natuur, bezienswaardigheden en nog veel meer. Zo heeft Explore.org al een puppycam gemaakt, waarmee ze de nieuwe functie testen. Nadeel is wel dat je de stream niet kunt opslaan en na die tijd met vrienden kunt delen.

Facebook heeft het nieuws inmiddels bevestigd, maar zegt dat ze momenteel nog kleine testen uit aan het voeren zijn. De bedoeling is dat continuous live video in de komende weken verder uitgerold wordt.

Meer functies

Overigens komen er nog meer features naar Facebook Live. Zo zou er een “engagement graph” komen die visueel laat zien op welk gedeelte van de video de gebruikers het meest betrokken waren bij de video. Op die manier kun je vast verder spoelen naar het interessante gedeelte, in plaats van de gehele video te bekijken. Volgens TechCrunch wordt deze feature nu al naar gebruikers gebracht.

Eerder deze week bracht het bedrijf ook al de Facebook Live Map uit, waarop je real-time kunt zien wie er waar aan het streamen is.