Facebook laat je nu realistische 3D-foto’s plaatsen op zijn platform

3D-fotos-Facebook

Facebook is begonnen met het uitrollen van ondersteuning voor een geheel nieuwe functie. Je kunt namelijk ook 3D-foto’s gaan plaatsen op het sociale medium, waardoor je foto’s er nog veel realistischer uitzien. Dat meldt het sociale platform op zijn blog.

Je kunt tegenwoordig 3D-foto’s maken dankzij de dual-camera’s op de meeste dure telefoons. Plaats je dan een foto met portrait-style, dan kan Facebook het onderwerp van de foto loshalen van de achtergrond. Vervolgens wordt er een meer gelaagd beeld gemaakt, waardoor je foto’s er nog veel realistischer uitzien.

Het maken van de foto is daardoor eenvoudig. je maakt de foto in Portrait-mode met de camera, deelt hem op Facebook en daar kun je de foto aanpassen. Dat doe je door het beeld te verplaatsen of te draaien. Uiteindelijk komt daar een realistische 3D-foto uit, waarbij het lijkt alsof je door een raam naar iemand kijkt.

Uitrol

Vanaf nu kan iedereen de 3D-foto’s in de nieuwsfeed en in VR via de Oculus Browser zien. Het maken en delen van de foto’s wordt vanaf vandaag uitgerold en moet in de komende weken voor iedereen beschikbaar worden.

De functie werd volgens het sociale medium het beste als je een foto hebt met veel contrast tussen de voor- en achtergrond.