Facebook laat je tijdelijk geen advertenties meer verbergen voor mensen van bepaalde afkomst

Eerder deze maand was er flink wat ophef over advertenties bij Facebook. Het bleek namelijk mogelijk om advertenties voor huizenverkoop of -verhuur te verbergen voor mensen met een Afro-Amerikaanse, Aziatisch-Amerikaanse of Latino-afkomst. Het sociale medium heeft nu besloten om die optie tijdelijk te verwijderen.

Dat heeft Sheryl Sandberg, algemeen directeur bij het medium, in een brief aan CBC-bestuurslid Cedric Richmond geschreven, meldt TechCrunch. Het verbergen van advertenties voor mensen met een bepaalde etnische afkomst is mogelijk in strijd met de Amerikaanse wet. Maar het druist ook in tegen de verscherpte regels die Facebook eind vorig jaar invoerde.

Onderzoek

Volgens Sandberg wordt er nu onderzocht hoe de dienst op een niet discriminerende manier gebruikt kan worden. Zolang daar geen oplossing voor is, kun je geen advertenties verbergen voor mensen met een bepaalde etnische afkomst. Facebook gaat verder onderzoeken hoe de functie gebruikt wordt bij andere “gevoelige groepen”. Denk bijvoorbeeld aan LHBT’ers.

De foto bij dit artikel is door Thoroughly Reviewed beschikbaar gesteld onder Creative Commons BY 2.0.