Facebook lanceert digitaal ‘fotoboek’ voor kinderfoto’s

Ouders delen het maar al te graag: foto’s van hun kroost. Aangezien kinderen niet beschikken over een Facebook-account, heeft het bedrijf een nieuwe functie gelanceerd. De nieuwe functie, Scrapbooks, maakt het mogelijk om kinderen te taggen in de foto’s, zodat er een digitaal fotoboek wordt opgebouwd.

Scrapbooks geeft ouders de mogelijkheid om een speciaal fotoalbum aan te maken voor hun kind. Zodra het album is aangemaakt, is het mogelijk om twee beheerders aan het album toe te wijzen. Zo kunnen bijvoorbeeld zowel de vader als de moeder het album beheren en kunnen zij beiden foto’s toevoegen. Als de ouders vervolgens een foto op Facebook plaatsen, hebben zij de mogelijkheid om de naam van het ‘fotoalbum’ te taggen, waardoor alle foto’s automatisch aan het fotoalbum worden toegevoegd.

scrapbook

Op dit moment is het niet mogelijk om kinderen te taggen, waardoor de foto’s van de kinderen verspreid op Facebook staan. Zo belanden de foto’s in verschillende albums en worden zij door beide ouders toegevoegd, waardoor de foto’s op meerdere accounts zijn terug te vinden. Met Scrapbook hoopt Facebook ouders de mogelijkheid te geven om één centraal ‘fotoboek’ samen te stellen.

Uiteraard is het mogelijk om het album de naam van het kind te geven, maar vanwege privacyredenen is het ook mogelijk om alleen initialen of een schuilnaam te gebruiken. Daarnaast zijn de ouders zelf in staat om aan te geven wie het album mag bekijken. Overigens dienen ouders wel de naam van het kind gemarkeerd te hebben als familie, zodat niet iedereen een album kan aanmaken. Daarnaast is het ook goed nieuws voor de echte dierenliefhebber, de functie is ook te gebruiken voor een fotoboek van je trouwe viervoeter.

De nieuwe functie is te gebruiken via de webversie van Facebook en via de apps voor de diverse besturingssystemen.