Facebook lanceert speciale pagina’s en functionaliteiten rondom het WK Voetbal

Ook Facebook haakt in op het WK Voetbal in Brazilië dat over 2 dagen begint. Met een speciale pagina waarop alle uitslagen en hoogtepunten van wedstrijden live te volgen zijn, wil Facebook stimuleren dat gebruikers het WK op zijn platform met elkaar beleven. Zo zie je op de pagina ook realtime de berichten van je vrienden over WK langskomen als je deze tagged met ‘#worldcup’, als ook updates van spelers en teams.

facebook-worldcup-world-map

Cool is ook de interactieve data visualisatie waarmee je de populariteit van een tiental voetballegendes kunt bekijken, en direct kunt zien in welk land deze sterren het meest populair zijn.

En speciaal voor de echte die-hards heeft Facebook zelfs een eigen Facebook commentator gelanceerd: ‘The Ref’ . Via een speciale pagina geeft Facebook’s eigen scheidsrechter live commentaar op elke WK wedstrijd. Verder kan je tijdens het WK via een speciale status update aan je vrienden makkelijk laten weten welke wedstrijd jij op dat moment aan het kijken bent. Het Facebook World Cup 2014 centrum is te vinden via www.facebook.com/worldcup.

the-ref-facebook